Betonin kuivattaminen Jalkarannan monitoimitalossa

Betoninkuivatuskaapeleilla ja oikealla metodilla asennettuna tämä olisi saatu hoidettua ajoissa kuntoon.

———————————————————————————————————

15.8.2016 12:55

Jalkarannan monitoimitalo Jalossa uutta ja vielä väliaikaista lattiapintaa

Jalossa on tehty korjaustoimenpiteitä koulun kesäloman aikana. Toimenpiteet saatiin tehtyä suunnitelman mukaisesti muuten paitsi toisen kerroksen uuden lattiapinnoitteen asennus siirtyy ensi kesään 2017.

Suunnitelman mukaisesti toisesta kerroksesta deltapalkkien kohdalta poistettiin muovimatto niiltä alueilta, joissa oli mitattu kohonneita kosteuspitoisuuksia tai maton alapuolisia materiaalipäästöjä. Näissä kohtaa sijaitsevia luokkahuoneita ja käytäviä kuivatettiin kesän ajan rakentamalla kuivatustunnelit sekä käyttämällä lämpömattoja. Kaikilta osin kosteutta ei saatu laskemaan muovimaton edellyttämälle tasolle.

Tämän vuoksi uuden pinnoitteen asennus siirretään ensi kesään, kun lattia on mittauksin todettu riittävän kuivaksi. Kuivatuskaistojen pinta on nyt maalattu vesihöyryä läpäisevällä vähäpäästöisellä M1-luokitellulla epoksipinnoitteella, joka sallii kosteuden poistumisen rakenteesta.

Henkilökunnan taukotilan lattiamateriaali vaihdettiin muovimatosta laattaan. Hajuhaittoja aiheuttanut teknisen työn tilan kumilattiapinnoite vaihdettiin. Uuden M1-luokan kumimaton hajupäästöt luokkatilaan ovat alkuperäistä mattopintaa pienemmät.  Lisäksi kesän aikana musiikkiluokassa on ollut ilmanpuhdistin päästöjen poistamiseksi.

Korjaustoimenpiteet on suunniteltu yhteistyössä urakoitsijan kanssa ja tehdään takuutyönä. Kohteen rakennustöillä on viiden vuoden takuu.

Tutkimuksiin ja korjaustoimenpiteisiin ryhdyttiin, kun Jalossa koettiin sisäilmaoireilua ensimmäisen puolen vuoden aikana sen käyttöönotosta. Jalkarannan monitoimitalo Jalo otettiin käyttöön syksyllä 2015.

Toimenpiteistä tiedotetaan tänään maanantaina henkilökunnalle sekä Wilma-palvelun kautta huoltajille.

 

Lisätiedustelut
Lahden Tilakeskus 
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä puh. 050 65 861
projektipäällikkö Tomi Tenhunen, puh. 044 716 1976
NCC Suomi Oy, rakennuspäällikkö Jarmo Saviranta, puh. 050 358 7134